SPAIN-MOROCCO-PORTUGAL

Mengimbau Kegemilangan Andalusia

Mata pasti terpaku sebaik sahaja menjejaki kota besar di selatan Sepanyol. Sejarah Islam bumi matador ini bermula sejak tahun 711 lagi dengan penaklukan oleh tentera Ummaiyah yang diketuai Tariq bin Ziyad ketika itu hanya berusia 18 tahun yang secara langsung membawa Islam ke bumi Andalusia.

Zaman kegemilangan Islam yang dikenali sebagai Golden Age of Andalus menyaksikan perkembangan ilmu sains, perubatan, seni bina dan budaya yang masih boleh dilihat menerusi tinggalan binaan dan ciptaan yang kini berkembang menjadi peralatan moden terutama di bidang perbuatan dan pertanian.

Menjadikan Sepanyol sebagai ‘bucket list’ adalah pilihan terbaik kerana ia kaya dengan keindahan landskap bergunung ganang dan ladang pohon zaitun serta badam saujana mata memandang.

Merasai Keunikan    Kota Marakesh

Morocco atau Maghribi bukanlah nama asing dalam dunia pelancongan kerana negara itu dikunjungi setiap masa sepanjang tahun.

 

Terdapat banyak lokasi prasejarah di Maghribi yang diiktiraf sebagai kawasan Pertubuhan Pendidikan, Sains dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa bersatu (UNESCO) kerana keunikan seni bina dari permulaan Tamadun Rom yang bermula dari tahun 24 Sebelum Masihi hinggalah ke permulaan tamadun Islam Dinasti Al-Idrisiah pada tahun 800 Masihi.

 

Landskap Maghribi yang cukup indah dipandang selain keunikan budaya masyarakatnya terutama di Marrakech, Fes dan Meknes.

Pakej 8  Hari 7 Malam

SPAIN - MOROCCO - PORTUGAL 

ALIRFANCO Travel & Tours Sdn Bhd

(Zon Tengah & Selatan)

No. 3, Jalan 3/10, Pusat Perniagaan Kajang Utama, 43000 Kajang, Selangor.

alirfantravel2013@gmail.com

Tel: 03-8733 6246 Fax: 03-8733 7246

HOTLINE +6012-3146246 (Whatsapp/Call)

 

© 2013 by AlIrfanco Travel & Tours Sdn Bhd

  • Facebook Clean

-RANGKAIAN NIAGA HAYAT NETWORK-

ALIRFANCO TRAVEL AND TOURS SDN BHD ADALAH BERDAFTAR DENGAN

logo-berdaftar-dengan-1-768x174.png